Followers

Saturday, June 26, 2010

Renungan bersama


Bangun pagi tadi,mendapat panggilan dari ayah. khabar tidak baik tentang pemergian sepupu yg kemalangan sewaktu dlm prjalanan ke tempat kerja.

Bagai tak percaya,kerana arwah masih muda dan yang menyedihkan,arwah baru sahaja memiliki seorang cahaya mata perempuan yang sangat comel.bayi itu seakan memahami bahawa ayahnya sudah tiada.( sbb time nk tanam mayat ayah dia tu,baby tu nagis kuat2,mcm xnk bagi ayah dia kena tanam ).kasihan bayi.

ibu seperti mahu mengambil bayi tersebut menjadi anak angkat mengenangkan si isteri kepada arwah baru berusia 21thn dan tidak berkerja.
Tapi sayang,sewaktu tahlil berlangsung,si isteri membawa keluar bayi dan barang2 pulang ke rumah ibunya. ( humm mcm xtak patutkan?? ) tapi,mungkin beliau ada alasan trsendiri.

Hati org...siapa yg tahu.......

Jadi,if anda ada teringat pd sesiapa,berusaha lah untuk jumpa sementara mereka masih hidup.paling tak pun,give a call...nnt dah tiada,airmata darah pun tak mampu nak ubah apa-apa... :(

2 comments:

  1. true that Dayah. I'm sorry for your loss. Al-Fatihah

    ReplyDelete