Followers

Thursday, March 11, 2010

organizer-saya-uitm dan dot dot dot


Sejak berkurun dulu( ala2 iklan cap ibu dan anak) :P ahaha...yaya suka pakai organiser ..i mean..tak kisahlah buku apa2 pun..even yaya lebih comfort pakai buku nota kecil yg budak2 sekolah pakai ..i prefer untuk buat manually rather than PDA or even handphone yang mmg sedia ada organiser dalam dia...



When i was in form 4, my dad gave me a PDA..so ive been using it until form 5 la...eh silap! until kt matrik perak dulu...pastu...dah masuk UITM..jadual lebih padat ...

Sebenarnye nak cakap padat..tak la sangat...tapi...lebih banyak xtvt such as...ade kokorikulum,subject pula bertambah..assgment yang bertimbun..nak basuh baju,nak makan..:P nak jmpe teman2...ahahaha...see semua tu perlu taw..even small tiny things pun yaya akan jot down..sbb takut2 terlepas pndang..

ive been using this technique since form 1 lagi...mmg dari dulu..suka sangat list2...senang citer its a ( to do list ) la...:D ape ni??banyak sangat perkataan `list` hoho...xpe2...
pelan2 baca...(smbil ambil kacamata sarung kt batang hidung)wink2..




Nak dijadikan cerita...bila benda dah banyak sangat kena list...dicampur dengan banyak lecturer yang bg assgmengt banyak belum masuk lagi ngan lecturer suka tukar2 timetable...buat macam kelas mereka sendiri...( tahu la mmg kelas dorang kan)...
p/s >cuba kira bilangan perkataan `banyak` ahahhaha....caca marba giler ayat:P

Maka dengan ini yaya semakin busy...`to do list` pun tak sempat nak buat...main taram je...buat je...redah je...
giler la weyh...rasa nak pengsan...sangat tidak berOrganize..( takda tamadun langsung) :( waaaa..
mana tidaknya...

baju seminggu bertimbun,

Tak perasaan yang sebenarnya hari ni dh makan ke belum,( sedar2 dua hari tak makan..sbb duduk dalam studio filled with aircond mana nak rasa lapar),

see!! asyik2 maen webcam jer...hahha apa nak jadi ni...mmg la tak makan...:P ( yaya giler camera ouh...jangan memain) ahaks





Kredit phone RM5 hengget dah sebulan tak bertopup( giler hebat weyh..pecah rekod diri sendiri..nak call sape je?ibu ngan ayah miscall jer..nnt dorang call balik,kwn2??sms satu due sen jer..bf??ermm nnt dh jumpe calon baru bley sms ke call ke...:P

Dah 2minggu direct tak balik umah...( sedangkan ayah dah call dr minggu sebelumnya suruh balik...tp boleh plak ingt ayah baru call semalam)



Roomate ajak pergi i-city kt seksyen 7 blakang tu nak tgk lampu2 yang indah..ahaks(dorg yg mention okay!) tapi tak berkesempatan sbb konon2 focus kt kerja ,



Humm...inilah yang terjadi pada diri yaya apabila semua tidak di `list` kan( banyak lagi..tak sempat nk tulis) :P

...so memandangkan ibu dan ayah saya punya organizer untuk tahun 2010 dah habis..maka terpaksa la yaya pergi beli organiser ..(jap tengah bajet time...bila ek nk kuar?)errkk..

Bukan dah tak mahu pakai buku nota sekolah as i mentioned b4...cuma..buku2 tu semua dah habis yaya rembat..yang lebih2 adik punya pun dah takde..hahhaa ( amek ko!)

Nak pakai PDA yg ayah bg tu...mmg dah rosak yaya kerjakan..so..back to basis la gamaknye...huhu..
type pasal balik rumah,rasa mcm nak call ayah suruh ambil la mlm ni...:(

Okay! nak balik! xkesah..nnt lagi bz..dahla weekend ni ade site visit kt gua tempurung,perak..pergi hutan papan?ntah apa ntah dorang bising2 td...pape nk jd jadi ar..yang penting .........................

saya nak balik rumah!! waaaaaa 



3 comments:

  1. hihi kesian..tp best kan wat rganizer..dulu i un ada wat tp guna buku 555 haha senang leta dlm poket..mg best.psl tersusun life kite..ca time table lah kan..

    ReplyDelete
  2. syes muka tableyh blah.hahahah
    =p

    ReplyDelete